Shoppen

Midden-Limburg heeft enorm veel leuke stadjes of dorpjes waar je kunt genieten van de vele winkels en de leuke terrasjes om er een gezellig dagje uit van te maken. 

In de historische stad Roermond (15 minuten rijden) vind je het shoppingcenter Designer Outlet

Dit is een van de grootste attracties van Nederland met jaarlijks ruim 8 miljoen bezoekers. Het Designer Outlet telt 186 winkels van designermerken en 25 restaurants. 

Een klein stukje de grens over in Maasmechelen (30 minuten rijden) ligt Maasmechelen Village. Dit is een outletshoppingscentrum met meer dan 100 winkels en restaurants waar je een hele dag voor uit kunt trekken. Door de ligging in een toeristische zone is het shoppingscentrum ook 45 zondagen per jaar geopend. 

Wat ook zeker aan te raden is zijn enkele steden en dorpjes in Nederland en België.

Veel van deze plaatsen dragen een rijke historie met zich mee. 

Bezoek ‘het witte stadje’ Thorn, die zijn naam te danken heeft vanwege de witte huisjes in het centrum. 

Verder zijn er genoeg steden zoals Venlo, Maastricht, Weert of Heythuysen waar je terecht kunt voor een heerlijk dagje shoppen. Dit is prima te combineren met een hapje en een drankje in de vele restaurants of terrasjes die het te bieden heeft.

Bij onze zuiderburen is er ook een overvloed aan historische en culturele steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo kun je per fiets naar Maaseik, Kinrooi, Bree of Bocholt waar er genoeg te doen is voor de fanatieke shopper en fietser.