Wandelen

Midden-Limburg heeft een hart voor wandelaars en heeft talloze prachtige routes te bieden. Je kan genieten van het kleurrijke landschap, een mooie bosrijke omgeving en bijzondere natuurgebieden. 

Ontdek alles in The Big Five van Limburg. Hier vind je Grenspark Kempen-Broek, Rivierpark Maasvallei, De Meinweg, Nationaal Park De Grote Peel en natuurgebied Het Leudal. Wat het bijzonder maakt is dat deze routes ook de Belgische en Duitse grens passeren. 

Noord- en Midden-Limburg heeft een gevarieerd en uitgebreid wandelnetwerk waar knooppunten de routes met elkaar verbinden. Geniet en ontdek Limburg te voet door samen op pad te gaan. 

Klik hier voor alle wandelroutes in Noord- en Midden-Limburg.
Klik hier voor The Big Five van Limburg

Bosgebieden

Zie betoverend Midden-Limburg van dichtbij in de prachtige bossen die het te bieden heeft. Leef en beleef in Het Leudal en De Meinweg, vlak naast Roermond, die samen de natuur vormgeven in Midden-Limburg.

In Het Leudal duik je letterlijk de diepte in. Je loopt langs plekken waar beken soms wel tien meter dieper liggen dan het pad. Deze beekdalen zijn ontstaan in de ijstijd en de laatste eeuwen steeds verder uitgeslepen. Ook vind je hier metershoge zandduinen die hier in het verleden hun plek hebben gevonden. 

De plantengroei naast de beken is uitbundig te noemen en de watermolen en het klooster zijn overblijfselen van het roemrijke verleden van Het Leudal. 

De Meinweg heeft een hobbelig en heuvelachtig karakter. Deze hoogteverschillen zijn ontstaan door bewegingen in de aardkorst en tot op de dag van vandaag is de aarde hier nog steeds in beweging. 

Ook is De Meinweg territorium voor de welbekende adders. Alleen zijn deze zo schuw dat je ze maar zelden ziet. 

In Weert vind je ook het nationaal bos De Tungelerwallen. Dit is een natuurgebied beplant met naaldhout, vooral grove den. Door het vele mos wat er groeit geeft dit in de herfst een prachtige kleur. 

De Tungelerwallen is een geschikte plek voor wandelaars met vele wandelroutes die door het gebied lopen. 

Het recreatiegebied bij de IJzeren Man in Weert is ook zeer geschikt om heerlijk te wandelen door de bossen. Hier lopen ook enkele wandelroutes doorheen die voor iedereen begaanbaar zijn. Verder kun je ook genieten van de kinderboerderij waar je gratis naar toe gaan.