Ontspanning

Zwemmen

In Weert (15 minuten rijden) ligt zwembad De IJzeren Man. Hier heb je de mogelijkheid om binnen en buiten te zwemmen. Maar je kan hier meer dan alleen zwemmen. In het naastgelegen meer is een waterskibaan en iets verderop, tussen de bossen, ligt het Blauwe Meertje. Hier bevind zich ook een zwemstrand. 

Een klein stukje over de grens, in Maaseik (15 minuten rijden), ligt het prachtige Aquadroom. Hier waan je jezelf in een heus zwemparadijs. Buiten dat je hier kan zwemmen hebben ze ook een SPA & Wellness waar ze een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan wellness-arrangementen aanbieden. De perfecte plek om eens lekker te ontspannen!
Om het strandgevoel te ervaren moet je naar Fun Beach in Panheel (10 minuten rijden). Een groot zwemstrand met faciliteiten zoals een bar, eet- en drankgelegenheden en een terras. Verder biedt Fun Beach ook activiteiten aan die je op het strand of op het water kan doen. Op het strand kan je volleyballen, een poging wagen op de klimmuur of levend tafelvoetballen. Op het water kan je de uitdaging aangaan op het Mega Aquapark. Dit is het grootste aquapark van Nederland: een 2000 m2 groot eiland op het water van drijvende speeltoestellen.

Bootje huren

Wil je de Maasplassen nog intenser beleven? Dan is een bootje huren de perfecte oplossing. 

Bij café-restaurant ’t Veerhuis in Wessem, een bijzonder mooie en unieke locatie aan het water. Ze bieden je de mogelijkheid om maximaal van de Limburgse Maasplassen te genieten. 

Wil je weten of dit iets voor jou is? Onderstaand nog een aantal praktische zaken op een rijtje:

  • Alle bootjes zijn te varen zonder vaarbewijs
  • Voor vertrek krijg je duidelijke instructies
  • Op het bootje zelf is altijd een vaarkaart aanwezig
  • Bij pech is er altijd iemand telefonisch bereikbaar
  • Bij twijfel is er ook de mogelijkheid om een bootje inclusief kapitein te huren

Klik hier om naar de website te gaan voor meer informatie / om te reserveren

Speeltuinen

Met een hapje en een drankje genieten terwijl de kinderen lekker spelen, klimmen en klauteren? In Midden-Limburg kan het allemaal!

Er is een groot aanbod aan speeltuinen en speelbossen waar je gerust een dag voor uit mag trekken. 

In ons prachtige Hunsel ligt speeltuin Zeevershof. Deze heeft zich de afgelopen jaren in de kijker gezet met nieuwe speeltoestellen, een verbouwde kantine en heel veel leuke vrijwilligers. Ook is het terras vernieuwd en uitgebreid waardoor je heerlijk kan genieten van een hapje en een drankje. 

Speeltuin Zeevershof is geopend in het seizoen van april t/m 1ste weekend van september.

Omringd door natuur, aan de rand van de stad Roermond ligt speeltuin Kitskensberg. Leef je helemaal uit in deze buitenspeeltuin met grote en kleine speeltoestellen die ook geschikt zijn voor minder valide kinderen. Door de bomen is het terrein schaduwrijk en er is ook een waterspeelplaats en een zwembadje. 

In het horecagedeelte worden verschillende (niet alcoholische) dranken en eten geserveerd. Er staat buiten ook een frietwagen voor een lekker frietje en snack. 

In Weert speeltuin Kidsplaza
Hier waan je jezelf in een kinderspeelparadijs met tientallen attracties.

Een leuk dagje uit gaat natuurlijk samen met iets lekkers. In het uitgebreide horecagedeelte vind je lekkere snacks en verfrissende dranken. 

Heb je meer zin in een maaltijd? Ze serveren ook vers belegde broodjes, lekkere salades en warme gerechten.